21/10/09

ΧΙΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ


Είναι αδιανόητο σε μια εποχή σαν την σημερινή, με καλπάζουσα την οικονομική κρίση να μην επιχειρείται από τοπικές κοινωνίες η εκμετάλλευση κάθε ενδεχόμενης δυνατότητας για την βελτίωση των παρεχομένων από τη διοίκηση υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η απόλυτη διαστρέβλωση της παραπάνω αρχής με ανέξοδες κινήσεις και αποφάσεις κρατικοδίαιτων αρχόντων «τσάμπα μάγκες», καθώς και των ενεργών πολιτών «αβανταδόρων» τους διαδραματίζεται γύρω από τη περίφημη κατεδάφιση ή όχι του κτιρίου της "Διακοσμητικής".
"http://www.chiosopinion.gr/katgn9.htm"
Σε όλους εσάς που δεν γνωρίζετε το θέμα, απευθύνεται αυτό το κείμενο .
Αφού λοιπόν διαβάσετε τις γραπτές παρεμβάσεις των πολιτών, δείτε και τα επόμενα στοιχεία προς τεκμηρίωση των παραπάνω προσωπικών διαπιστώσεων.
Αναφορικά με την θέα προς το «ενάλιο» κάστρο της Χίου, παρακαλώ παρατηρήστε πού βρίσκεται το κτίριο σχετικά με την κεντρική πλατεία και το κάστρο. Επιπλέον να τονιστεί ότι τα κτίσματα της οδού Δημοκρατίας αρχιτεκτονικής παραγκούλας με επιδότηση ανακαινίζονται και θα «κοσμούν» ες αεί την πλατεία Βουνακίου.

Παρακαλώ παρατηρήστε την τάφρο του «ενάλιου» κάστρου πλήρες σταθμευμένων αυτοκινήτων.
Το «τσιμεντόκουτο» λοιπόν, περί του οποίου ο λόγος από αρχιτεκτονικής και αισθητικής άποψης έχει τα χάλια του ομολογουμένως. Αποτελεί όμως δημοτική περιουσία, με απλά λόγια κτήμα του κάθε πολίτη αυτού του τόπου. Άρα εύκολος στόχος για "πολιτική της μπουλντόζας".
Αλήθεια όμως είναι ότι τουλάχιστον το 50% των κτιρίων της πόλης είναι στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Διερωτώμαι, αυτό δεν απασχολεί κανέναν;
Μήπως βγαίνοντας από το διαμέρισμά σας όλοι εσείς που κόπτεσθε θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά αν η αισθητική του κτιρίου που ζείτε αν είναι καλύτερη από το εν λόγω κτίριο, ή μήπως το σκαλοπάτι του μαγαζιού σας είναι πάνω στο πεζοδρόμιο φάρδους 50 εκατοστών:.
Το βασικότερο, τι θα χαθεί με την κατεδάφιση;
Ένας στεγασμένος δημοτικός χώρος υπολογίζω άνω των 500 τετραγωνικών, που θα μπορούσε να στεγάσει ανέξοδα υπηρεσίες του Δήμου, της Νομαρχίας, του Πανεπιστημίου, συλλόγων της πόλης , δημοτικό γυμναστήριο κλπ.
Μια προτροπή για τους άρχοντες.
Σχεδιάστε το μέλλον με έργα που θα δώσουν πνοή στον τόπο, όπως το ρυμοτομικό. Τολμήστε, συγκρουστείτε τα καλά είναι και δύσκολα. Κανένας μελλοντικά δεν θα ανεχθεί την παρούσα απουσία σας, ούτε τα ίδια σας τα παιδιά.
Σκέπτεται σωστά αυτός που σκέφτεται ελεύθερα.