19/3/10

ΔΩΣΤΕ ΒΙΖΑ ΤΩΡΑΑΑ

OPA, OPA ΑΑΑ
Με greeklish μάλιστα έτσι όπως ταιριάζει στην περίσταση. Μύρισε Πάσχα και οι άρχοντες του τόπου άρχισαν τα προεόρτια με το τον πατροπαράδοτο τρόπο των ρουκετών, ή μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και πρέπει να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τον δύσμοιρο ετούτο τόπο.
Έτσι λοιπόν μαζεύτηκαν οι προύχοντες των νησιών του βορείου Αιγαίου και έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο, αξιότιμο κ. Παπανδρέου, για να καταργηθεί η «κακή» βίζα των Τούρκων πολιτών με σκοπό να αυξηθεί λέει το τουριστικό ρεύμα από την γείτονα στα νησιά.
Τσίμπησαν και τα ΜΜΕ και νασου οι τίτλοι «να καταργηθεί η βίζα», μάλιστα μπερδέψανε και την κατάργηση της βίζας από τις ΗΠΑ με αυτή της Σέγκεν.
Θεέ και Κύριε των Δυνάμεων έλεοοοος.
Αν πρόκειται για αστείο καλό ήταν, γελάσαμε, τέλος. Αν όμως τα λένε στα σοβαρά, που υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοια συμβαίνει, τότε είναι όλοι τους άξιοι εκπρόσωποι μιας αστείας παρέας, η οποία τελευταία που παρακολουθώ τον τοπικό Τύπο έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα ΑΝΟΗΣΙΑΣ.
Ξεκαθαρίζω τη θέση μου, μακριά από εμένα η εμπλοκή στα κοινά με οποιοδήποτε τρόπο και κάθε είδους συμφέροντα σε αυτό τον τόπο. Γράφω απλά για να δώσω την διαφορετική άποψη, που πρέπει να λέγεται.
Αλλά ας δούμε τι εύχεται και ζητά αυτή η παρέα. Πριν όμως από αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποιες παραμέτρους του προβλήματος.
1. Βίζα δίδεται με ένα πράγματι υψηλό κόστος για τον μικρομεσαίο και κάτω σε εισόδημα πολίτη της Γείτονος. Για τους μεσαίου και υψηλού εισοδήματος πολίτες δίδεται τρίμηνης, εξάμηνης διάρκειας κλπ, πάντα με κριτήρια εισοδήματος. Μήπως γι αυτούς δεν γίνεται λόγος ?
2. Η Τουρκία είναι ανταγωνίστρια χώρα της Ελλάδας, μάλιστα οι τιμές και υπηρεσίες είναι κλάσεις ανώτερες από τις προσφερόμενες στον τόπο μας. Τουλάχιστον αυτό μπορεί κάποιος να το δει μέσα στο internet. Το πώς καταντήσαμε έτσι ρωτήστε τους εκπροσώπους της παρέας, αυτοί γνωρίζουν…
3. Η κοινωνική διάρθρωση της Γείτονος είναι εξαιρετικά ταξική, με διακριτές εξουσίες. Με απλά λόγια, η άνευ όρων κατάργηση της βίζας, θα δώσει μεγάλη χαρά σε κάνα - δύο εκατομμύρια ταλαίπωρους που θα μπορέσουν να μετακομίσουν στην την εδώ ακτή. Μη μου πείτε ότι οι Αρχές του τόπου θα μπορέσουν να τιθασεύσουν το «κύμα» γιατί και προσπάθειες κάνανε και απέτυχαν στο παρελθόν. Μάλιστα ως φαίνεται δεν είχαν-ουν και την δέουσα κοινωνική στήριξη.
4. Ο Τούρκος αλλά και κάθε άλλος τουρίστας θέλει στον τόπο που θα πάει να απολαύσει με την άνεσή του τις υποδομές και ποιοτικές υπηρεσίες όλο το εικοσιτετράωρο. Μετρήστε τις αργίες τις απεργίες τις Τετάρτες και Δευτέρες απογεύματα τις Κυριακές, που τα μαγαζιά είναι κλειστά και βρείτε πόσο τελικά εργαζόμαστε, και τι ζητάμε από κάποιον που ζει σε τόπο που τα μαγαζιά κλείνουν κάθε μέρα στα μεσάνυχτα.
Συνοψίζοντας, καλό θα κάνουν στον τόπο οι προύχοντες να ομφαλοσκοπήσουν λίγο, πράγμα που βοηθάει και η τρέχουσα κρίση. Χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, χωρίς θυσίες δεν πρόκειται να δείτε ανάπτυξη, απλά τα κοράκια θα κάνουν γύρες πάνω από το πτώμα της τοπικής κοινωνίας, όσο αυτή κρατάει ακόμη χαρακτηριστικά κοινωνίας πολιτών.

Chios Blogs

Δεν υπάρχουν σχόλια: